Recepty indické kuchyně a jídla indické kuchyně

Recepty indické kuchyně a jídla indické kuchyně

Indie má širokou škálu potravin. Indie je světu známá používáním chutí v jídle. “Indické kari” je dobře známé po celém světě. Indie je obrovská země; proto je v různých částech Indie rozdíl v jídle. Jihoindické jídlo má svou specifickou chuť, zatímco jídlo na severu je jedinečné a pikantnější. Jídlo v různých částech Indie je ovlivněno místní kulturou, která tam vítězí. Je rovněž závislý na vegetaci sledované v konkrétní topografické lokalitě.

Indická kuchyně se vyvíjela v určitém nedefinovaném časovém rámci a je ovlivněna různými společnostmi. Když se Indie dostala do kontaktu se zbytkem světa, ovlivnilo to i vaření v Indii.

Blízký východ a Evropa nesly svou chuť indickému jídlu a nádherně se mísily s indickou kuchyní. Indické jídlo bylo navíc ovlivněno přísnými přesvědčeními. Indie je domovem mnoha náboženství. Na svět zde byl přiveden džinismus, buddhismus, sikhismus a hinduismus. Islám a křesťanství také přišli džinisté a buddhisté jsou přísní milovníci zeleniny, zatímco muslimové a křesťané používají ve svém jídle velké množství masa. Toto množství dopadů se spojilo se současným vařením v Indii.

Ingredience, které potřebujete znát

Dnes, když někdo navštíví Indii, může očekávat širokou škálu potravin v Indii. Kromě indických potravin jsou v Indii efektivně dostupné čínské, kontinentální a různé druhy potravin. Dnes můžete v Indii očekávat širokou škálu restaurací. Zároveň však jednotlivci, kteří navštíví Indii, potřebují ochutnat indické jídlo a ocenit ho.

Prvky indického jídla: Společnými prvky indického jídla jsou pšenice, beaty, rýže, gram, brambory, různé druhy zeleniny, maso a tak dále. Ty se vaří v ghí, hořčičném oleji, slunečnicovém oleji a dalších rostlinných olejích. K vaření těchto potravinových zdrojů se používají různé druhy chutí, jako je kmín, kurkuma, ostrý pepř, pískavice řecké seno, zázvor a česnek. Indické kari s různými příchutěmi je nepopiratelně populární. Kuřecí kari je známé indické jídlo.

Několik slavných indických potravinových zdrojů: Hlavní potraviny, které tvoří každodenní základní stravovací rutinu pro Indy, jsou různé druhy chleba vyrobené v podstatě z pšeničné mouky. Část slavných chlebů je “roomali roti, missi roti, aloo parantha, naan a tak dále. Neveganské jídlo v podstatě zahrnuje různé druhy aranžmá od kuřete, kozího masa, ryb a tak dále. Veganské jídlo část slavných kari jsou „Shahi Paneer, Matar Paneer, Navratan Korma a tak dále.“ V občerstvení „samosas a aloo tikkis jsou extrémně slavné. Indie je také velmi známá svými dezerty. Část dobře známých dezertů jsou “Ras gulla, Rasmalai, barfi, gulab jamun a tak dále”. Kebaby jsou také výjimečně známé. Upřednostňuje ho především muslimská populace. V jižní části Indie je hlavní důraz kladen na rýži. Rýže je tam základní potravinou. Kokos se používá ve většině potravin. “sambar, rasam, dosa, idli, vada a tak dále” jsou další velmi dobře známé jídlo.

 

Author: Jack Kelly